Slide thumbnail

Frédéric Vaucamps

Frédéric Vaucamps is een patissier geboren en getogen in het noorden van Frankrijk. In de jaren 1980 ging hij in zijn zaak aan de slag met een type gebak waar hij in het bijzonder dol op is: de Merveilleux. Hij verfijnde toen het recept door er een vleugje luchtigheid aan toe te voegen. In 1997 noemde hij zijn winkel in Rijsel naar zijn favoriete gebak: "Aux Merveilleux de Fred" was geboren.  Zijn versie van de Merveilleux werd al snel een klassieker, net als de kramiek en de wafels, een typische specialiteit uit deze regio.  

Frédéric combineert vakmanschap en traditie en verkoopt zijn kwaliteitsproducten in winkels die de Franse elegantie belichamen.

Vakmanschap

Als ambachtelijke patissier zet Frédéric Vaucamps zijn unieke vakmanschap in voor het uitwerken van unieke recepten, waarbij hij trouw blijft aan zijn handelsmerk: luchtigheid en verfijning.

Elk type gebak vereist ambachtelijk vakmanschap, dat hij zodanig beheerst dat zijn stijl herkenbaar is uit de duizend.  

En die willen we delen met iedereen. Onze specialiteiten worden gemaakt in het atelier van elk van onze winkels.

Elke dag opnieuw komen we ons engagement na om onze klanten kwaliteitsproducten aan te bieden die ze met hun eigen ogen zien bereiden, ongeacht het moment van de dag.

Wij maken onze specialiteiten van ingrediënten die werden gekozen voor hun kwaliteit.

Les merveilleuses et les incroyables

De kleine en delicate meringuegebakjes roepen herinneringen op aan een bepaalde periode uit de Franse geschiedenis: het mondaine leven tijdens het Directoire, de Eerste Republiek tijdens de Franse Revolutie. Les Incroyables et les Merveilleuses, noem het de yuppen uit die tijd, gingen naar salons om er over politiek en economie te praten, maar vooral om te zien en gezien te worden, om thee te drinken en gebak te degusteren.

De verschillende winkels van Aux Merveilleux de Fred, met hun geraffineerde barokke inrichting en tal van spiegels en verguldsels, zijn geïnspireerd op deze historische periode.

Via zijn gebak brengt Frédéric Vaucamps zijn passie voor de Franse levenskunst over: tijd nemen om het mooie en het aangename in het leven te waarderen.

Openheid naar de wereld

Uit liefde voor de goede dingen des levens wil Frédéric Vaucamps zijn recepten delen, om ze door iedereen te laten ontdekken.

Sinds 2003 is Aux Merveilleux de Fred blijven groeien, met verschillende winkels in Frankrijk. Terwijl in thuisland Frankrijk de openingen elkaar opvolgden, is Frédéric in 2009 ook voor het eerst de grens overgestoken. Ondertussen is Aux Merveilleux de Fred aanwezig in de meest prestigieuze steden wereldwijd. 

In elk land zijn de aangeboden producten identiek. Het is de bedoeling dat elke klant, van Parijs tot Rijsel, Londen of Toronto dezelfde kwaliteit, dezelfde verfijning en vooral dezelfde magische smaken vindt.